HTML

Bundabotrány

Ebben a blogban az utóbbi években egyre nagyobb port kavaró, labdarúgással kapcsolatos bundabotrányokkal szeretnék foglalkozni.

Friss topikok

Linkblog

Bevezető

2011.02.28. 14:35 il capitano88

Üdvözlök mindenkit!

 

Ebben a blogban elsősorban az utóbbi években kirobbant, labdarúgással kapcsolatos bundabotrányokkal szeretnék foglalkozni.

 

Bár sokan úgy gondolták, hogy a bundázás virágkora a nyolcvanas évekre tehető, ennek ellenére a közelmúlt sem szűkölködött olyan eseményekben, amelyekről kiderült, hogy a mérkőzések végeredményét manipulálták. Gondoljunk csak a Juventus „afférjéra”, amikor is a torinói klubot azzal vádolták (nem alaptalanul), hogy több tucat meccs végeredményét befolyásolták, némi bírói segédlettel.

 

Az Európa-szerte gyűrűző bundabotrányokat a bochumi bíróságon vizsgálják a nemzeti nyomozóirodák, valamint a nemzetközi labdarúgó-szövetségek illetékesei. A legalább két tucat országot érintő becstelen eseményeknek sajnos magyar vonatkozásai is vannak (a DVSC-játékosok eltiltása, a magyar bírók furcsa ténykedése az észt-bolgár meccsen, stb.). Ezekről a témákról részletesebben a következő bejegyzésekben szeretnék írni.

 

Tehát összegzésképpen arra fogok törekedni ebben a blogban, hogy némileg áttekinthető képet kapjunk a már-már követhetetlen, bundázáshoz köthető eseményekkel és fejleményekkel kapcsolatban. 

Szólj hozzá!

Címkék: juventus dvsc labdarugas bundabotrany

A bejegyzés trackback címe:

https://bundabotrany.blog.hu/api/trackback/id/tr732697842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása