HTML

Bundabotrány

Ebben a blogban az utóbbi években egyre nagyobb port kavaró, labdarúgással kapcsolatos bundabotrányokkal szeretnék foglalkozni.

Friss topikok

Linkblog

John Higgins és a kijevi találkozó

2011.04.06. 17:27 il capitano88

 Bár a blogom elsősorban a labdarúgó bundabotrányokkal foglalkozik, úgy gondolom, hogy a háromszoros snooker világbajnok, és a jelenlegi világelső John Higgins történetéről írnom kell néhány sort.

2010. májusában – a snooker világbajnokság ideje alatt – derült fény arra a leleplező videóra, amit a News of the World munkatársai készítettek Higginsről és menedzseréről, Pat Mooney-ról.
Az újság munkatársai „üzletembereknek” adták ki magukat, és egy kijevi találkozót szerveztek a skót származású snookeres legendával. A „meeting” témája a következő volt: az üzletemberek arról érdeklődtek a játékosnál – és a menedzserénél -, hogy esetleg hajlandó lenne-e néhány frame-et (játszmát) elveszteni a kijelölt mérkőzéseken. Higgins minden további nélkül azt mondta, hogy ez abszolút lehetséges. A vendéglátók €300 000-s jutalmat ajánlottak fel Higginsnek – ez a skót játékos éves jövedelmének felel meg -, aki boldogan elfogadta az ajánlatot, és pezsgővel koccintott az „üzletfelekkel”.
 

 
Higgins és Mooney megegyezik az „ukránokkal”
 
A videót természetesen nyilvánosságra hozták a News of the World munkatársai, amitől a snooker világ szinte teljesen összeroppant, ugyanis korábban mind a szövetség tagjai, mind a játékosok tagadták azokat a vádakat, amelyek a snookert azon sportágak/játékok között emlegették, ahol elképzelhető a mérkőzések külsős befolyásolása.
Higgins-t és Mooney-t természetesen vád alá helyezték, és az első híresztelések szerint nyolcévnyi kényszerpihenőt és pénzbírságot szabtak volna ki a játékosra, míg a menedzsert örökre eltiltották volna a snookertől.
A két vádlott egyébként azzal védekezett, hogy azért fogadták el az ajánlatot, mert úgy gondolták, hogy az ukrán maffia érdekei húzódnak az ügy hátterében, és veszélyben érezték a saját és családjaik életének biztonságát.
A bíróság meglepően elnéző volt a világelsővel: Higgins mindössze fél éves eltiltást és 85 000 fontos pénzbüntetést kapott. A döntéshozatalban viszont nem kímélték Mooney-t akit az előleges várakozásokhoz hűen örökre eltiltották a snooker világától.
 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bundabotrany.blog.hu/api/trackback/id/tr322805048

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: https://sarahsblessing.net 2019.04.12. 09:55:41

Szovjet kísérleti buszok I.rész - Omnibusz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása