HTML

Bundabotrány

Ebben a blogban az utóbbi években egyre nagyobb port kavaró, labdarúgással kapcsolatos bundabotrányokkal szeretnék foglalkozni.

Friss topikok

Linkblog

A magyar bírók furcsa tizenegyesei a februári barátságos mérkőzéseken

2011.03.06. 14:21 il capitano88

A FIFA hivatalos játéknapján, a február 9-én, Antalayaban megrendezésre került Lettország-Bolívia és Észtország-Bulgária mérkőzéseken magyar játékvezetők fújták a sípot. Az előző mérkőzést lettek nyerték meg 2-1-re, míg az utóbbi összecsapáson 2-2-es döntetlent játszottak egymással a riválisok. Ezekkel a tényekkel nem is lenne semmi probléma, de ha végigfutunk az összecsapások statisztikáin, akkor nem tudjuk megkerülni azt az adatot, amely szerint a két mérkőzés összes gólja büntetőből született.

A sportvilág először a Lengyel Kolos, Csák János és Selmeczi Krisztián által dirigált észt-bolgár párharc különös büntetőpárbajára figyelt fel. Bár a felvételek alapján az összes tizenegyes a megadható volt, ettől függetlenül a Bolgár Labdarúgó Szövetség elnökének, Boriszlav Mihajlovnak érdekes észrevétele volt a találkozó után: „Furcsa volt négy büntetőt látni egy mérkőzésen belül. A helyzet úgy még furcsábbá válik, hogy az előző meccsen szintén három 11-es volt.” További furcsaságnak számít, hogy az előbb említett Lettország-Bolívia mérkőzést az a Selmeczi Krisztián vezette, aki szintén részt vett a észt-bolgár összecsapás játékvezetésében.

Az Észtország-Bulgária mérkőzés összefoglalója:

Az igazi érdekességek csak ezután következnek.

1.       A fent említett magyar játékvezetői hármas nem FIFA-kerettag – ezt az állítást Vágner László, a magyar játékvezetői bizottság elnöke is megerősítette – , azaz elvileg nem vezethettek volna nemzetközi mérkőzéseket. A három bíró eddig Budapest Bajnokságokban, NB III-as mérkőzéseken, illetve ifjúsági tornákon tevékenykedett.

2.       Az MLSZ játékvezetői bizottságához semmilyen megkeresés sem érkezett, a három bírót tudtom nélkül kérte ki egy szervezet"- mondta Vágner az nso.hu-nak adott interjújában.

3.       Mihkel Uiboleht, az észt labdarúgó szövetség szóvivője arról adott hangot, hogy a mérkőzést egy ügynökség (???) szervezte, és a Lettország-Bolívia találkozó után többen is utaltak arra, a megadott büntetők alapján, hogy egy fogadási csalás lehet a háttérben.

Vágner László döbbenten állt a hírek előtt, és biztosította a nyilvánosságot arról, hogy a korábban említett magyar játékvezetői hármas soha többet nem vezethet labdarúgó mérkőzést.

Az észt és a bolgár szövetség mindenesetre arra kéri az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA), hogy vizsgálják ki a roppant különös eseményekkel tarkított mérkőzést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bundabotrany.blog.hu/api/trackback/id/tr672715369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása