HTML

Bundabotrány

Ebben a blogban az utóbbi években egyre nagyobb port kavaró, labdarúgással kapcsolatos bundabotrányokkal szeretnék foglalkozni.

Friss topikok

Linkblog

Finnországban elhalasztották a bajnokság kezdetét a bundázás miatt

2011.05.15. 00:52 il capitano88

rajperumal

 A napokban derült fény arra, hogy a szingapúri származású bűnőző, névlegesen Wilson Raj Perumal több mérkőzést is befolyásolni szeretett volna a finn bajnoskágból. Erre tulajdonképpen egy „véletlen” folyamán derült fény, aminek a következő története: a finn rendőrök egy a Ravoniemi nemvű városban található szállodában szerették volna letartóztatni az ázsiai bűnözőt, azonban a hatóságok tervei meghiúsultak (nevetséges, de egyszerűen eltévesztették a szobaszámot). Ennek ellenére folyamatosan követték Perumalt, aki a helyi focicsapat (RoPS) és a Tampere United összecsapására látogatott ki. Itt figyeltek fel arra a nyomozók, hogy Perumal a mérkőzés után roppant idegesen leteremtette a hazai egyesület egyik zimbabwei származású futballistáját. A lapp zsaruknak nem is kellett több, és megpróbálták kideríteni, hogy a szingapúri bűnözőnek milyen érdekeltsége is lehet a finn fociban.

A vizsgálat során olyan dokumentumok kerültek elő, amelyek egyértelműen bizonyították azt, hogy Perumal befolyásolni szerette volna a pályán történő eseményeket. Mint később kiderült, Perumal kilenc játékost (két grúz és hét zimbabwei labdarúgót) fizetett le azért, hogy a számára kedvező módon alakítsák az általa kiválasztott mérkőzést.

Azonban közel sem ennyi volt Perumal tevékenykedése: két másik focista, Dominic és Donewell Yobe  (ők az Oulu játékosai voltak) $50,000-os kenőpénzt fogadtak el, amiért ki kellett volna állíttatniuk egyiküket, valamint egy büntetőt kell ett volna összehozniuk, ám végül nem teljesítették a szingapúri maffiózó kérését.

 

Mi történt a bundabotrány hatására Finnországban?

Az RoPS szerződést bontott a lefizetett kilenc játékossal, míg a Yobe-fivérek hét hónapos felfüggesztett börtönbütetésben részesültek. A zimbabwei testvérpárnak munkát adó Oulu csapatát, és Tampere Unitedet (utóbbit anyagi hiányosságok miatt) kizárták.  Az események megrázták a finn labdarúgást: a bajnokság indulását eredetileg április végére tervezték, de azt a fenti szomorú események miatt egy héttel el kellett halasztani.
 
Forrás: www.origo.hu.

Szólj hozzá!

Címkék: finn raj bundabotrany perumal lefizetes

A bejegyzés trackback címe:

https://bundabotrany.blog.hu/api/trackback/id/tr362904559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása