HTML

Bundabotrány

Ebben a blogban az utóbbi években egyre nagyobb port kavaró, labdarúgással kapcsolatos bundabotrányokkal szeretnék foglalkozni.

Friss topikok

Linkblog

Nemsokára felmenthetik a két DVSC-játékost

2011.03.20. 18:36 il capitano88

Mészáros Norbert és Vukasin Polekszics ügyében rövid időn belül döntést fog hozni a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). A két játékost a 2009-es, Puskás Ferenc stadionban megrendezett Debrecen – Fiorentina (3-4) mérkőzés kapcsán vádolták olyan magatartással, amely súlyos büntetést vont maga után.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) azért tiltotta el a két labdarúgót (Mészárost 2011. végéig, míg Polekszicset 2012. júniusáig), mert a mérkőzés előtt meg akarták vesztegetni őket, de annak ellenére, hogy a debreceniek nem voltak hajlandóak belemenni a bundázásba, nem jelentették az estet egyik illetékes szervnél sem.

Mészáros és Polekszics korábban már fellebbezett az UEFA-nal, de a szövetség szeptemberben elutasította a játékosok beadványát, ezért a Loki futballistái a CAS-hoz fordultak. A fellebezésben Mészáros azt szeretné bebizonyítani, hogy ő semmilyen formában nem került kapcsolatba a mérkőzést befolyásolni kívánó személlyel, míg Polekszics arról ad hangot, hogy elutasította a megvesztegetési ajánlatot, és hogy a budapesti összecsapáson bizonyítottan nem történt semmilyen bundázás.

Sajnos a Loki Fiorentina elleni hazai BL-mérkőzése és egy korábbi Young Boysszal szemben megvívott UEFA-kupa összecsapása is napirenden van a bochumi bíróságon, amely az Európában lejátszott, valamely „külső erő” által befolyásolt, gyanús mérkőzéseket vizsgálja.

Szólj hozzá!

Címkék: dvsc uefa fiorentina meszaros polekszics cas bundazas fellebezes

A bejegyzés trackback címe:

https://bundabotrany.blog.hu/api/trackback/id/tr412756564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása