HTML

Bundabotrány

Ebben a blogban az utóbbi években egyre nagyobb port kavaró, labdarúgással kapcsolatos bundabotrányokkal szeretnék foglalkozni.

Friss topikok

Linkblog

Vesztegetés a világbajnoki szavazatokért

2011.05.10. 14:49 il capitano88

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) még 2010. októberében felfüggesztette a nigériai Amos Adamut és a tahiti Reynald Temariit, miután feltehetőleg mindketten kenőpénzt kértek a 2018-as, illetve a 2022-es világbajnokságra kandidáló országokra történő voksukért.

A Sunday Times angol bulvárlap leplezte le a két FIFA-tagot, akik 570 000 valamint 1 600 000 eurórét lettek volna hajlandók az őket megfizető, a világbajnokság megrendezéséért versengő országok valamelyikére szavazni. A brit napilap munkatársai az amerikai lobbibizottság tagjainak adták ki magukat, és rejtett kamerás felvételekkel rögzítették, amint Amadu garantálja a szavazatát, a juttatásokért cserébe.

Videó Amadu megvesztegetéséről

Bár ez az eset már közel hét hónapja volt, még a mai napig is tart a vizsgálat az üggyel kapcsolatban, és a Times további kiszivárogtatott információi szerint az elefentcsontparti Jacques Anouma és a kameruni Issa Hayatou fejenként  másfél millió euróért adta el a szavazatát a katari pályázóknak. Erre az ügyre az angol parlament Alsóházában hívta fel a figyelmet a kultúra, média és sport bizottsága.

A 2018-as világbajnokságot Oroszországban, míg a 2022-es vb-t (elvileg) Katarban fogkák megrendezni. 

Szólj hozzá!

Címkék: katar fifa szavazat megvesztegetés amadu 2018 asvb 2022 esvb

A bejegyzés trackback címe:

https://bundabotrany.blog.hu/api/trackback/id/tr172893106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása